Четирима от тях са каналджииИ през месец септемвриРайонен съд – Русе отчита

...
Четирима от тях са каналджииИ през месец септемвриРайонен съд – Русе отчита
Коментари Харесай

Почти двойно повече чужденци са задържани през месец септември в Русе

Четирима от тях са каналджии

И през месец септемвриРайонен съд – Русе отчита растеж на делата, по които е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на задгранични жители – 80 броя, до момента в който през м.август бяха 43.

76 от лицата не са имали документи за идентичност. По-голямата част от тях (67) са декларирали, че са от Сирия, двама - от Мароко, четирима – от Афганистан, двама – от Ирак и един – от Турция. От тези 76 индивида единствено 6 били дами. Срещу всички тях е било повдигнато обвиняване, че на взаимен българо-румънски ГКПП-Русе са създали опит да излязат през границата на страната без разрешението на надлежните органи на властта, като действието е останало незавършено заради независещи от волята им аргументи, оповестиха от съда.

Останалите четирима арестувани непознати жители са били с постоянни документи за идентичност, от които е станало видно, че са от Турция. В ръководените от тях транспортни средства са били открити мигрантите. Единият от обвинените към този момент е бил осъждан още веднъж за превеждане на лица през границата на страната.

По всяко от 80-те каузи Районен съд – Русе е почел настояването на прокуратурата за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинените чужденци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР